Restauracja PIANO to wyjątkowe miejsce na kulinarnej mapie Opola. 

 

Hołdujemy tradycyjnej sztuce kulinarnej, którą przenosimy w XXI wiek.

Bardzo istotną dla nas kwestią jest jakość składników. Tam gdzie możemy, korzystamy z oferty lokalnych dostawców.

 

Karta menu zawiera akcenty sezonowości.

 

PRZYSTAWKI

Tatar z polędwicy wołowej z emulsją z żółtka, marynowanym borowikiem, ogórkiem konserwowym i cebulką

47,00 ,-

Łosoś w czarnym sezamie na sosie szpinakowym

39,00 ,-

Risotto z borowikami

39,00 ,-

Krewetki Tygrysie na puree z awokado

47,00 ,-

Selekcja wędlin i serów z domową konfiturą (dla dwóch osób)

66,00 ,-

ZUPY

Rosół drobiowo-wołowy z domowym makaronem

18,00 ,-

Krem z pomidorów pelati

18,00 ,-

Zupa Borowikowa z domowym makaronem

25,00 ,-

Zupa Śródziemnomorska z Owocami Morza, podana z grzankami (krewetki, przegrzebek, łosoś, mule)

54,00 ,-

SAŁATKI

Sałatka z Kozim Serem, gruszką i karmelizowanymi migdałami

44,00 ,-

Sałatka Cezar z grillowanym filetem z kurczaka lub krewetkami

43,00 ,-

Sałatka z łososiem

49,00 ,-

DANIA GŁÓWNE

Domowe pappardelle z pesto z rukoli, pietruszki i bazylii, z orzeszkami pinii, grana padano i oliwą EV

43,00 ,-

Gnocchi, podane w sosie śmietanowym z czosnkiem, szalotką, brokułami, gorgonzolą, pomidorkami, skórką cytryny i oliwą EV

43,00 ,-

Grillowany Łosoś na chrzanowym puree ziemniaczanym, podany z sosem pomarańczowym oraz gotowanym brokułem i marchewką

65,00 ,-

Filet z sandacza pieczony z pistacjami, podany na buraczkowym risotto oraz sałatką z rukoli z balsamico i oliwą EV

74,00 ,-

Domowe linguine z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi z bazylią i maślaną emulsją

48,00 ,-

Grillowana polędwiczka wieprzowa z sosem borowikowym, podana z ziemniaczanymi krokiecikami i buraczkami z kardamonem

59,00 ,-

Stek z polędwicy wołowej, podany na truflowym puree ziemniaczanym, z sosem borowikowym, blanszowanym jarmużem i marynowaną szalotką

96,00 ,-

Stek z Polędwicy wołowej podany z domowymi frytkami, blanszowanymi warzywami korzeniowymi oraz dipem majonezowym z musztardą dijon

91,00 ,-

Stek z Antrykotu wołowego (Ribeye) w sosie z zielonego pieprzu, podany z domowymi frytkami oraz sałatką z rukoli z balsamico i oliwą EV

92,00 ,-

Kaczka pieczona (połowa) w glazurze cytrusowej, podana z kluskami śląskimi, sosem demi glace z czerwonym winem oraz buraczkami

68,00 ,-

Duszony policzek wołowy podany z topinamburem, śliwkowym demi glace i blanszowanym jarmużem oraz piklowaną dynią

68,00 ,-

Filet z kurczaka kukurydzianego podany na domowym pappardelle w sosie śmietanowym ze szpinakiem i gorgonzolą

45,00 ,-

DESERY

Serniczek Piano z białą czekoladą

25,00 ,-

Gorące ciastko daktylowe z sosem toffee i gałką lodów waniliowych z płatkami migdałów i kokosem

25,00 ,-

MENU DZIECIĘCE

Kluseczki gnocchi z masłem i parmezanem

14,00 ,-

Nuggetsy z kurczaka z domowymi frytkami i ketchupem

29,00 ,-

Mini krem z pomidorów podany z grzaneczkami

14,00 ,-

Mini pizza Margherita

19,00 ,-

Mini pizza z szynką

21,00 ,-

Szef kuchni poleca

Nasze dania przygotowane są zawsze ze świeżych produktów, bezpośrednio przed podaniem.

Cafe WordPress Theme - Reservation

Rezerwacja stolika

Zapraszamy do rezerwacji stolika w Restauracji Piano pod nr telefonu: +48 602 729 231