Menu
Restauracja PIANO to wyjątkowe miejsce na kulinarnej mapie Opola.
Hołdujemy tradycyjnej sztuce kulinarnej, którą przenosimy w XXI wiek.
Bardzo istotną dla nas kwestią jest jakość składników. Tam gdzie możemy, korzystamy z oferty lokalnych dostawców.
Karta menu zawiera akcenty sezonowości.
PRZYSTAWKI
Tatar z polędwicy wołowej z emulsją z żółtka, marynowanym borowikiem, ogórkiem konserwowym i cebulką
47,00 ,-
Łosoś w czarnym sezamie na sosie szpinakowym
39,00 ,-
Risotto z borowikami
39,00 ,-
Krewetki Tygrysie na puree z awokado
47,00 ,-
Selekcja wędlin i serów z domową konfiturą (dla dwóch osób)
66,00 ,-
ZUPY
Rosół drobiowo-wołowy z domowym makaronem
18,00 ,-
Krem z pomidorów pelati
18,00 ,-
Zupa Borowikowa z domowym makaronem
25,00 ,-
Zupa Śródziemnomorska z Owocami Morza, podana z grzankami (krewetki, przegrzebek, łosoś, mule)
54,00 ,-
SAŁATKI
Sałatka z Kozim Serem, gruszką i karmelizowanymi migdałami
44,00 ,-
Sałatka Cezar z grillowanym filetem z kurczaka lub krewetkami
43,00 ,-
Sałatka z łososiem
49,00 ,-
DANIA GŁÓWNE
Domowe pappardelle z pesto z rukoli, pietruszki i bazylii, z orzeszkami pinii, grana padano i oliwą EV
43,00 ,-
Gnocchi, podane w sosie śmietanowym z czosnkiem, szalotką, brokułami, gorgonzolą, pomidorkami, skórką cytryny i oliwą EV
43,00 ,-
Grillowany Łosoś na chrzanowym puree ziemniaczanym, podany z sosem pomarańczowym oraz gotowanym brokułem i marchewką
65,00 ,-
Filet z sandacza pieczony z pistacjami, podany na buraczkowym risotto oraz sałatką z rukoli z balsamico i oliwą EV
74,00 ,-
Domowe linguine z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi z bazylią i maślaną emulsją
48,00 ,-
Grillowana polędwiczka wieprzowa z sosem borowikowym, podana z ziemniaczanymi krokiecikami i buraczkami z kardamonem
59,00 ,-
Stek z polędwicy wołowej, podany na truflowym puree ziemniaczanym, z sosem borowikowym, blanszowanym jarmużem i marynowaną szalotką
96,00 ,-
Stek z Polędwicy wołowej podany z domowymi frytkami, blanszowanymi warzywami korzeniowymi oraz dipem majonezowym z musztardą dijon
91,00 ,-
Stek z Antrykotu wołowego (Ribeye) w sosie z zielonego pieprzu, podany z domowymi frytkami oraz sałatką z rukoli z balsamico i oliwą EV
92,00 ,-
Kaczka pieczona (połowa) w glazurze cytrusowej, podana z kluskami śląskimi, sosem demi glace z czerwonym winem oraz buraczkami
68,00 ,-
Duszony policzek wołowy podany z topinamburem, śliwkowym demi glace i blanszowanym jarmużem oraz piklowaną dynią
68,00 ,-
Filet z kurczaka kukurydzianego podany na domowym pappardelle w sosie śmietanowym ze szpinakiem i gorgonzolą
45,00 ,-
DESERY
Serniczek Piano z białą czekoladą
25,00 ,-
Gorące ciastko daktylowe z sosem toffee i gałką lodów waniliowych z płatkami migdałów i kokosem
25,00 ,-
MENU DZIECIĘCE
Kluseczki gnocchi z masłem i parmezanem
14,00 ,-
Nuggetsy z kurczaka z domowymi frytkami i ketchupem
29,00 ,-
Mini krem z pomidorów podany z grzaneczkami
14,00 ,-
Mini pizza Margherita
19,00 ,-
Mini pizza z szynką
21,00 ,-
Szef kuchni poleca
Nasze dania przygotowane są zawsze ze świeżych produktów, bezpośrednio przed podaniem.

Rezerwacja stolika
Zapraszamy do rezerwacji stolika w Restauracji Piano pod nr telefonu: +48 602 729 231